Over Het misdaadmilieu in België: lezing door Philippe Beneux

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!

Activiteiten in de kijker

06 feb
Overijse - GC de Bosuil

Het misdaadmilieu in België: lezing door Philippe Beneux

Philippe Beneux vertelt aan de hand van anekdotes en beeldmateriaal over zijn 35 jaar ervaring bij de Gerechtelijke Politie in Brussel

dinsdag 6 februari 2024 van 20:00 uur tot 22:00 uur

Sinds enkele jaren is hij met pensioen, maar (bijna) zijn hele beroepsleven lang is Philippe Beneux actief geweest bij de Gerechtelijke Politie van Brussel.Daardoor kan hij ons als geen ander een kijkje achter de schermen bieden van dit intrigerende maar weinig gekende onderdeel van ons gerechtelijk apparaat.  

Philippe Beneux werd in 1955 geboren, 30 jaar vóór de Bende van Nijvel een ware ravage aanrichtte in ons land en in ons vertrouwen in politie en justitie.

Dat hij bij de gerechtelijke politie terechtkwam, is niet zo evident. Philippe Beneux studeerde immers voor vertaler-tolk. Met dat diploma kwam hij eerst even in het onderwijs en daarna bij een verzekeringsmaatschappij terecht. Het was dan ook een hele ommezwaai toen hij slaagde voor het examen en zo lid werd van de gerechtelijke politie, daar vlug opklom tot commissaris om er enkele jaren geleden af te zwaaien als hoofdcommissaris. 

Het hoeft dan ook geen betoog dat hij het reilen en zeilen bij de gerechtelijke als geen ander kent en ons met veel gevoel voor anekdotiek kan mee trekken in verhalen van achtervolging, undercoveroperaties, opzienbarende arrestaties en ontsnappingen, en buitengewone ontmoetingen. En wie niet gelooft dat hij ooit een echte Magritte 'in bewaring' mee naar huis nam, komt het hem best zelf horen vertellen.

Philippe Beneux vertelt ons zijn verhaal aan de hand van beeld- en videomateriaal.

 

                                                           

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief Gratis
Standaard Gratis

Info en inschrijvingen bij Lieve Vandaele:

lievexxvandaele@gmail.com

of telefonisch: 02 687 85 02

gsm: 0475 58 19 34

Labels: Mens & MaatschappijLezing1 sessieRolstoeltoegankelijkActiviteitlezingCultuurregio Oost-Brabant