Over De Europese Unie: wat, hoe, waarom? Lezing door Joris Declerck

Welkom bij Davidsfonds!

Ben je op zoek naar een leuke activiteit in jouw buurt? Dan ben je hier aan het juiste adres! Op deze pagina vind je een overzicht van al onze activiteiten, onze laatste nieuwtjes en maak je kennis met het lokaal bestuur. Tot binnenkort!

Aankomende activiteiten

  1. 14 mei
    inOverijse

    Valt dit land nog bijeen te houden? Lezing door politiek journalist Rik Van Cauwelaert

    In de aanloop naar de Vlaamse, federale en Europese verkiezingen loodst Rik Van Cauwelaert ons doorheen het politieke doolhof.  
  2. 23 mei
    inOverijse

    De Europese Unie: wat, hoe, waarom? Lezing door Joris Declerck

    In de aanloop naar de Europese verkiezingen op 9 juni geeft Joris Declerck uitleg bij het ontstaan, de evolutie en de werking van de Euro...
Toon alle activiteiten
23 mei
Overijse - CC Den Blank

De Europese Unie: wat, hoe, waarom? Lezing door Joris Declerck

In de aanloop naar de Europese verkiezingen op 9 juni geeft Joris Declerck uitleg bij het ontstaan, de evolutie en de werking van de Europese Unie en gaat hij in op de betekenis ervan voor ons allemaal. 

donderdag 23 mei 2024 van 20:00 uur tot 22:00 uur

Op weg naar Vlaamse, federale en Europese verkiezingen

Na de lezing van Rik Van Cauwelaert op 14 mei wordt dit de tweede lezing in het kader van de nakende verkiezingen op 9 juni. 

In zijn lezing De Europese Unie: wat, waarom, hoe? geeft Joris Declerck meer uitleg over werking en betekenis van de Europese Unie. Niet iedereen loopt even hoog op met ‘Europa’. Misschien omdat Europa vaak verkeerd begrepen wordt? Of omdat wij er te weinig van afweten?

Als gewezen medewerker van de Europese Commissie kent Joris Declerck Europa van binnenuit. Aan de hand van een overzichtelijke presentatie zal hij ons uitleggen hoe en waarom Europa zo’n driekwarteeuw geleden tot stand is gekomen, hoe het van een overeenkomst tussen zes landen i.v.m. kolen en staal uitgroeide tot een samenwerking omtrent alle economische sectoren en aanverwante zaken, inclusief milieu en sociale aangelegenheden, nodig om het vrij verkeer van personen, goederen, diensten en kapitaal mogelijk te maken. Op dit moment telt de EU 27 leden. Enkele landen staan nog in de wachtrij...

Wie graag wil weten waarom en hoe de Europese Unie tot stand is gekomen, hoe de Unie functioneert en wat ze voor ons betekent, zal in deze lezing ruimschoots aan zijn trekken komen.

Inkom: vrije bijdrage, maar graag vooraf inschrijven bij Claire Vandaele

Prijzen

Inkom: vrije bijdrage

Inschrijving en info bij Claire Vandaele: claire.vandaele@telenet.be of 02.305.90.53 of 0485 47 23 88

Labels: Activiteit