Over De ziel in de muziek van Haydn, Mozart en Beethoven door Marc Erkens

Welkom bij Davidsfonds!

Ben je op zoek naar een leuke activiteit in jouw buurt? Dan ben je hier aan het juiste adres! Op deze pagina vind je een overzicht van al onze activiteiten, onze laatste nieuwtjes en maak je kennis met het lokaal bestuur. Tot binnenkort!

Aankomende activiteiten

  1. 23 mei
    inOverijse

    De Europese Unie: wat, hoe, waarom? Lezing door Joris Declerck

    In de aanloop naar de Europese verkiezingen op 9 juni geeft Joris Declerck uitleg bij het ontstaan, de evolutie en de werking van de Euro...
Toon alle activiteiten
23 apr
Overijse - Kapel Zavelenborre

De ziel in de muziek van Haydn, Mozart en Beethoven door Marc Erkens

Muzikale lezing waarin Marc Erkens ons al spelend en vertellend laat kennismaken met de classicistische muziek van de Eerste Weense School. 

dinsdag 23 april 2024 om 20:00 uur

Eén mens, één piano en een vat vol verhalen.

Wie er vorig jaar bij was, kent het concept en zal ook deze editie niet willen missen. Als geen ander slaagt Marc Erkens er immers in om ook een minder onderlegd publiek mee te nemen in de wereld van de muziek.

Deze keer legt hij de eigenschappen van de classicistische muziek uit de 18de eeuw onder de loep en dringt al spelend en vertellend door in de persoonlijke stijl en de zeggingskracht van de muziek van de Eerste Weense School. 

In een Pianosonate van Haydn, het Requiem van Mozart en Beethovens Symfonie opus 67 in c ontdekken we dat deze componisten – in een tijdperk waarin het niet de bedoeling was om persoonlijke emoties te laten doorklinken - toch hebben laten horen wat hen bezielde, bezighield, inspireerde. En dat we met z’n allen emoties als verliefdheid, doodsangst en breekbaarheid delen.

Voor de organisatie van deze veelbelovende avond hebben Davidsfonds Overijse, het Sint-Ceciliakoor van Overijse en het koor van Zavelenborre de handen in elkaar geslagen.

 

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 8,00
Standaard € 13,00

Inschrijving bij Davidsfonds Overijse door betaling vóór 20 april: BE44 4342 5928 5145 met vermelding ‘Marc Erkens’

Info bij Claire Vandaele: claire.vandaele@telenet.be of via tel.: 02 305 90 53 of gsm: 0485 4723 88 

Labels: Muziek1 sessieRolstoeltoegankelijkActiviteitmuziekCultuurregio Oost-Brabant