Over Het misdaadmilieu in België: lezing door Philippe Beneux

Welkom bij Davidsfonds!

Ben je op zoek naar een leuke activiteit in jouw buurt? Dan ben je hier aan het juiste adres! Op deze pagina vind je een overzicht van al onze activiteiten, onze laatste nieuwtjes en maak je kennis met het lokaal bestuur. Tot binnenkort!

Aankomende activiteiten

  1. 23 apr
    inOverijse

    De ziel in de muziek van Haydn, Mozart en Beethoven door Marc Erkens

    Muzikale lezing waarin Marc Erkens ons al spelend en vertellend laat kennismaken met de classicistische muziek van de Eerste Weense School. 
Toon alle activiteiten
06 feb
Overijse - GC de Bosuil

Het misdaadmilieu in België: lezing door Philippe Beneux

Philippe Beneux vertelt aan de hand van anekdotes en beeldmateriaal over zijn 35 jaar ervaring bij de Gerechtelijke Politie in Brussel

dinsdag 6 februari 2024 van 20:00 uur tot 22:00 uur

Sinds enkele jaren is hij met pensioen, maar (bijna) zijn hele beroepsleven lang is Philippe Beneux actief geweest bij de Gerechtelijke Politie van Brussel.Daardoor kan hij ons als geen ander een kijkje achter de schermen bieden van dit intrigerende maar weinig gekende onderdeel van ons gerechtelijk apparaat.  

Philippe Beneux werd in 1955 geboren, 30 jaar vóór de Bende van Nijvel een ware ravage aanrichtte in ons land en in ons vertrouwen in politie en justitie.

Dat hij bij de gerechtelijke politie terechtkwam, is niet zo evident. Philippe Beneux studeerde immers voor vertaler-tolk. Met dat diploma kwam hij eerst even in het onderwijs en daarna bij een verzekeringsmaatschappij terecht. Het was dan ook een hele ommezwaai toen hij slaagde voor het examen en zo lid werd van de gerechtelijke politie, daar vlug opklom tot commissaris om er enkele jaren geleden af te zwaaien als hoofdcommissaris. 

Het hoeft dan ook geen betoog dat hij het reilen en zeilen bij de gerechtelijke als geen ander kent en ons met veel gevoel voor anekdotiek kan mee trekken in verhalen van achtervolging, undercoveroperaties, opzienbarende arrestaties en ontsnappingen, en buitengewone ontmoetingen. En wie niet gelooft dat hij ooit een echte Magritte 'in bewaring' mee naar huis nam, komt het hem best zelf horen vertellen.

Philippe Beneux vertelt ons zijn verhaal aan de hand van beeld- en videomateriaal.

 

                                                           

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief Gratis
Standaard Gratis

Info en inschrijvingen bij Lieve Vandaele:

lievexxvandaele@gmail.com

of telefonisch: 02 687 85 02

gsm: 0475 58 19 34

Labels: Mens & MaatschappijLezing1 sessieRolstoeltoegankelijkActiviteitlezingCultuurregio Oost-Brabant