Over Lezing Ann Peuteman - De rechten van ouderen

06 dec
Overijse - CC Den Blank

Lezing Ann Peuteman - De rechten van ouderen

Ann Peuteman, auteur van 'Grijsgedraaid', 'Verplant' en 'Rebels', vertelt a.h.v. getuigenissen en anekdotes over de positie van ouderen in onze samenleving

dinsdag 6 december 2022 van 20:00 uur tot 22:30 uur

Benidorm Bastards in Overijse?

Lezing door Ann Peuteman op dinsdag 6 december

Je kent ze wel: die hangouderen, gezellig keuvelend of hevig gesticulerend op een bankje in het park, de rollator binnen handbereik, zon in het gezicht en wind in de nog wilde haren. Ze willen zich niet langer laten wegstoppen achter een vensterbank vol geraniums, vinden dat ze zich lang genoeg hebben laten betuttelen door al die mensen in hun omgeving die het zo goed met hen voorhebben: zorgpersoneel, kinderen… Ze willen hun mening kunnen blijven geven, ze willen dat er naar hen geluisterd wordt.

Op 6 december komt Ann Peuteman ons vertellen over de plaats van ouderen in onze samenleving, over valkuilen en rechten.

Ann Peuteman is journaliste bij Knack en publiceert al jaren artikels over ouder worden. Intussen heeft ze ook enkele boeken over dat thema op haar palmares. Zo kaart ze in Grijsgedraaid. Waarom we bang moeten zijn om oud te worden (2019) aan hoe men tegenwoordig in Vlaanderen oudere mensen zowat alles uit handen neemt wat het leven net leuk maakt. In 2020 schreef ze Verplant. Waarom het heerlijk wonen kan zijn in het rusthuis, over hoe we woonzorgcentra aangenamer kunnen maken. Haar meest recente boek (najaar 2022) verschijnt onder de veelzeggende titel Rebels. Het verzet van 75-plussers. De documentaire die hierbij hoort, is vanaf november in de filmzalen te zien. Hierin laat ze de ervaringsdeskundige ouderen zelf aan het woord. In haar lezing vertrekt Peuteman telkens vanuit concrete voorbeelden van maatschappelijke valkuilen in het leven van ouderen.

Wie graag komt luisteren naar deze bevlogen journaliste, die het opneemt voor meer zeggenschap van ouderen in onze samenleving en die pleit voor een waardige en toekomstgerichte ouderenzorg, is meer dan welkom.

Afspraak op dinsdag 6 december om 20:00 uur in de polyvalente zaal van Den Blank                                                                  

Prijs voor DF-leden: 10 euro; niet-leden betalen 12 euro

Overschrijving op rekening Davidsfonds Overijse: BE44 4342 5928 5145 met vermelding ‘Ann Peuteman’               

Inschrijven bij Claire Vandaele vóór 3 december.

E-mail: claire.vandaele@telenet.be of tel.: 02 305 90 53

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 10,00
Standaard € 12,00

Info bij Claire Vandaele

e-mailadres: claire.vandaele@telenet.be

tel.: 02 305 90 53

Labels: Mens & MaatschappijLezingRolstoeltoegankelijkActiviteitMaatschappijauteurslezingCultuurregio Oost-Brabant